Jsou čtyři hlavní důvody, které vedou psy k agresi vůči lidem.

 

 

 

 

1) Ochrana vlastního pána nebo majetku


Většina psů instinktivně chrání své teritorium. Obvykle tak činí štěkáním, ale někteří psi neváhají hned zaútočit vejde-li někdo na jejich území. Toto je běžné u psů, kteří byli mnoho let šlechtěni jako hlídací psi. Máte-li  psa, kterého plánujete použít jako hlídacího, je vhodné k němu již od začátku přistupovat a absolvovat s ním více než jen základní výcvik poslušnosti, ideální jsou zkoušky obrany, případně svěření psa na výcvik zkušenému cvičiteli. Psa tak perfektně naučíte, jak se v dané situaci zachovat a získáte nad ním kontrolu. Nikdo přece nechce přijít o psa nebo být souzen za ublížení na zdraví, lepší je mít psa naučeného, že má vyčkat do vašeho příchodu a do té doby zahnat narušitele do kouta.

 

2) Špatná socializace


Všechna plemena psů od čivavy po dobrmana potřebují socializaci, aby věděla, jak se chovat ve společnosti lidí i psů. Psi, kterým se dostalo v mládí velmi málo kontaktu s okolím, vám velmi pravděpodobně způsobí dost problémů v pozdějším věku. Nejčastěji mezi takové problémy patří: náhlá agrese k lidem procházejícím kolem, agrese vůči psům, fenám i štěňatům, napadáním dalších zvířat.

 

3) Záměrné trénovaní k agresi


Existuje mnoho šílených lidí, co i myslí, že mít agresivního psa je super a podporují ho tak nevhodným výcvikem ke špatnému chování, kdy pes nedělá rozdíl mezi přítelem a nepřítelem.

 

4) Ochrana sebe samého


Psi se umí ochránit sami, je-i třeba. Majitelé, kteří psům moc nerozumí nebo jsou začátečníci a pořídí si nevhodné plemeno, se často setkávají s tím, že jejich pes útočí nejen na ostatní, ale také na ně samotné. Jejich psi tak často díky nečinnosti majitele převezmou moc a podle toho se chovají. Takový pes pak často určuje, kdo a kdy k němu smí či nesmí, zpočátku pouze vrčením a ceněním zubů, nerozumí-li majitel, co tím pes chce říci, obvykle pak pes zajde i dál a neváhá zaútočit na  majitele. Pes se tak jednoho dne rozhodne, že je třeba, aby vše řídil sám, když je jeho majitel v psích očích neschopný ovládnout situaci. Takového psa je pak velmi těžké znovu přesvědčit o tom, že nemá na majitele útočit a je lepší vyhledat odbornou pomoc


Většina případů agresivních psů je výsledkem lidského chování.

 

 

tvorba-webovych-stranek-pro-chovatelske-stanice

2345advert

Přidat chovnou stanici

Váš e-mail 
Název CHS 
www 
Plemeno 
Opište tento kód tkkinu SPAM prevence
    

reklama

tvorba wwwstranek pro chovatele
Moonbarks tvorba www pro chovatele psů
Japan chin chs
Japan chin štěně CHS Japan Chin
Papillon CHS Palava country art
Německý pinč CHS Německý pinč Tender Storm

 

 

blondpes.cz

První moderní online magazín o psech. Psí novinky z celého světa, právní poradna, fotoreportáže z výstav psů, štěňátka a psi na prodej, prezentace chovatelských stanic, atlas psů.
Informace o nových plemench psů, exotická a málopočetná plemena, žebříček popularity jednotlivých plemen a další exkluzivní informace na jednom místě.

To je portál pro pejskaře blondpes.cz

Tvorba vizitek pro chovatele psů a koček